Νέα με νόημα.........απο όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Ξερουν να γλεντάνε στην Δυτική Ελλάδα - Άνοιξαν 250 σαμπάνιες σε πανηγύρι και οχι μονο - ΒΙΝΤΕΟ

Λουλουδοπόλεμος και εκατοντάδες σαμπάνιες σε πανηγύρι στο Άνω Καστρίτσι στην Αχαΐα.

Αφορμή για το "όργιο" σαμπάνιας ήταν η εμφάνιση της αοιδού Μαρίας Σαμίου.


Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, με τις σημαντικότερες εξ αυτών να είναι ότι θεσπίζεται ανώτατο όριο τα 1.600 ευρώ και κατώτατο τα 100 ευρώ, ενώ αυξάνεται στα 200.000 ευρώ το περιουσιακό όριο ως το ανώτατο όριο προκειμένου να χορηγηθεί το επίδομα στον άγαμο.

Ο ΟΠΑΠ δίπλα στους πράκτορες για την ενεργειακή αναβάθμιση των καταστημάτων

 Νέα δράση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Σε μία σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της αύξησης του ενεργειακού κόστους στο δίκτυό του προχωρά ο ΟΠΑΠ, προσφέροντας χρηματοδότηση ύψους έως και 5.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των πρακτορείων του σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν περιλαμβάνουν:

Καταφθάνει ισχυρό κύμα κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές θα έχει βροχές και καταιγίδες -Οι 3 ζώνες

Ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει μεγάλο τμήμα της χώρας τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται ήδη προ των πυλών, καθώς έχει ξεκινήσει η μετατόπισή του από την περιοχή της Ιταλίας προς τα ανατολικά – νοτιοανατολικά τμήματα.

Ιράν: Νύχτα «κόλαση» - «Φλέγεται» το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης, Μαχσά Αμινί

«Φλέγεται» το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης, Μαχσά Αμινί, με την ογή του λαού να ξεχειλίζει και το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία», να ηχεί από άκρη σε άκρη της χώρας, όπου συνεχίζονται για ακόμα μία νύχτα οι διαδηλώσεις

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων σε διάφορες πόλεις του Ιράν.

Αυτά είναι τα τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο—Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο ανακοίνωσαν προμηθευτές. Κατά 25% χαμηλότερο είναι το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα ανακοινώσει σήμερα τις επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου

Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης οι προμηθευτές ρεύματος, στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης να αναγγέλλουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου. Ενδεικτικά, το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο είναι 25% χαμηλότερο σε σχέση με το τρέχον.

ΔΕΘ 2022: Οι έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας

Τις έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη χώρα με αιχμή την κοινωνικήοικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας θα αναπτύξει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Οι έξι προτεραιότητες θα αποτελέσουν, μάλιστα, και τη βάση για προγραμματικές συγκλίσεις με στόχο τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Την πρωτοβουλία είχαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μικρασιατική καταγωγή, ο Γιάννης Καψής, ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο Γιάννης Χαραλάμπους, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση νόμου στις 12 Μαΐου 1997.

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στο Βελλίδειο και τα μέτρα που ανακοίνωσε - ΒΙΝΤΕΟ


21 κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε 3 κύκλους μέσα στο 2022 και το 2023

-Ενίσχυση €250 σε 2.3 εκ. ευάλωτους συμπολίτες μας το Δεκέμβριο – συν μια μηνιαία δόση για δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
– Αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγασης από €1000 στα €1500 – στα €2.000 ανά άτομο αν συγκατοικήσουν

Ρουμανία - σαμαράκια με «καρφιά» με σκοπό να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους

Δραστικά μέτρα λαμβάνουν σε πόλη της Ρουμανίας, όπου τοποθετούνται σαμαράκια με «καρφιά» με σκοπό να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους μονής κυκλοφορίας.

Ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθεια της εφαρμογής του KOK επιστράτευσαν στη Ρουμανία, αναβαθμίζοντας τα γνωστά στους περισσότερους «σαμαράκια».

Ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο απειλούν να εκτοξεύσουν το χρέος – Φόβοι για λουκέτα, έρχονται νέες αυξήσεις στις αντλίες

Ο ενεργειακός κλοιός από το ράλι τιμών σε ρεύμα και φυσικό αέριο σφίγγει μέρα με την μέρα γύρω από κυβερνήσεις και τα καταναλωτές και πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι η άσκηση δεν βγαίνει για τον χειμώνα, εφόσον η κατάσταση δεν αλλάξει προς το καλύτερο.

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αύριο Κυριακή (20/8)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-08-22

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στα βόρεια προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικούς όμβρους και καταιγίδες, τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατα διαστήματα έντονα στη Μακεδονία.

Παραπληροφόρηση ή κακόγουστη φάρσα ; Ο Γιώργος χαίρει άκρας υγείας

Παραπληροφόρηση ή κακόγουστη φάρσα ; Ο Γιώργος χαίρει άκρας υγείας, παιδιά . Σας στέλνει την αγάπη του. Μέχρι και στις ειδήσεις, μίλησαν για το θάνατό του. Θυμήθηκα που ο ο θρυλικός γέρος του Μωριά, Θοδωράκης Κολοκοτρώνης, έλεγε: - Αν περιμένουμε να μάθουμε την αλήθεια από τις εφημερίδες, δε θα τη μάθουμε ποτέ ! Γιώργο να είσαι καλά, να μας χαρίζεις τα ''Νειάτα,,, το ''Λιβανατέικο,, , τη ''Βουλγάρα,, για πολλά χρόνια ακόμα! Είσαι ευλογημένος!

Ξάνθη: Για ένα νούμερο έχασε το Τζόκερ της Τρίτης

Μια ανάσα από το πολυπόθητο «όνειρο» του Τζόκερ βρέθηκε κάτοικος στην Ξάνθη που συμπλήρωσε ένα τυχερό δελτίο σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ και πέτυχε 4 + 1. 
Να χάνονται μέσα από τα χέρια του σε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου 6,5 εκατ. ευρώ είδε το βράδυ της Κυριακής κάτοχος δελτίου Joker στην Ξάνθη που αν και πρόβλεψε σωστά τα 5 νούμερα δεν κατάφερε να πιάσει και το μαγικό 6ο που θα τον έκανε εκατομμυριούχο.

Εξοικονομώ 2021: Εντάσσονται και όλοι οι επιλαχόντες – Αυξάνεται ο προϋπολογισμός

Στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσονται και οι 47.433 επιλαχόντες, όπως αναφέρεται σε σημερινή (17.8.2022) ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ παράλληλα αυξάνεται και ο προϋπολογισμός κατά 591,7 εκατ. ευρώ και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ανελέητος καύσωνας 4 ημερών, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42°C

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ, ΜΙΚΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Οι καύσωνες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαρακτηρίζονται κυρίως από 3 πράγματα, από τη διάρκεια τους (δηλαδή πόσο θα διαρκούν όταν εμφανίζονται), από τη συχνότητα τους (δηλαδή κάθε πόσο εμφανίζονται) αλλά και από την ένταση τους (δηλαδή πόσο φτάνει η μέγιστη θερμοκρασία).
ΚΑΥΣΩΝΑΣ 4 ΗΜΕΡΩΝ

«Επιδημία» οι βλάβες λόγω νοθευμένων καυσίμων: Ποια συμπτώματα εμφανίζει το όχημα -Στα 500 ευρώ η μέση ζημιά

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το φαινόμενο των βλαβών αυτοκινήτων από νοθευμένα καύσιμα, με συνέπεια να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Όλο και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα νοθευμένου καυσίμου στα οχήματά τους, που προκαλεί σοβαρότατες ζημιές τον κινητήρα του αυτοκινήτου. Τα συνεργεία γεμίζουν από χαλασμένα αυτοκίνητα και το κόστος των βλαβών ανέρχεται σε εκατοντάδες ευρώ, αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Καιρός : Έρχεται τριήμερο έντονης αστάθειας - Πιθανότητα καταιγίδων και στην Αττική - Αναλυτικά η πρόγνωση

Σύμφωνα με πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ σήμερα θα υπάρξει έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και την κεντρική Στερεά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ.

Σήμερα και αύριο η καλοκαιρινή βροχή από «πεφταστέρια» Το βράδυ της Παρασκευής η κορύφωση

Οι διάττοντες Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή βροχή από «πεφταστέρια», θα κορυφωθούν και φέτος μέσα στην καρδιά του Αυγούστου. Συγκεκριμένα σήμερα  και κυρίως το βράδυ της Παρασκευής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου

(Πεφταστέρια / ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ)

Μάλιστα φέτος η κορύφωση των εν λόγω μετεώρων θα συμπέσει σχεδόν με την τελευταία από τις φετινές υπερπανσελήνους (04:36 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή), κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει πιο δύσκολη η παρατήρηση των Περσείδων.

Fuel Pass 2: Νέα πληρωμή σήμερα 10/8 στους δικαιούχους για την επιδότηση καυσίμων

Σήμερα, Τετάρτη 10 Αυγούστου αναμένεται να λάβουν την επιδότηση καυσίμων (Fuel Pass 2)οι δικαιούχοι. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διαμαρτυρίες από αιτούντες, οι οποίοι απορούσαν για το πότε θα λάβουν τα χρήματα, δεδομένου ότι στο Fuel Pass 1, τα χρήματα πιστώνονταν μέσα σε 2-3 ημέρες. Επιπλέον στο ΦΕΚ δεν αναφέρεται σαφές χρονοδιάγραμμα για την καταβολή.

Έρχεται υπέρ – Τειρεσίας που καταγράφει τα χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, ΟΤΑ και τράπεζες – Πως θα λειτουργεί

«Υπέρ – Τειρεσία» με πλήρη φάκελο οφειλών και οικονομικής συμπεριφοράς νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα φέρει νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών από το 2023, σύμφωνα με τον οποίο θα αποτυπώνεται όλη η εικόνα του οφειλέτη για το σύνολο των χρεών του, αλλά και της εξόφλησης αυτών, έτσι ώστε ανά πασά στιγμή να πιστοποιείται η εικόνα του, αλλά και η συνέπειά του.

Η μέρα μεγαλώνει ξαφνικά και οι επιστήμονες δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο

Μεγαλύτερη άρχισε να γίνεται ξαφνικά η ημέρα στην Γη με τους επιστήμονες να αναζητούν εναγωνίως την αιτία της απότομης αυτής αύξησης της διάρκειας της ημέρας

Συγκεκριμένα, τα ατομικά ρολόγια ακριβείας και οι αστρονομικές παρατηρήσεις έδειξαν πως η διάρκεια της μέρας στον πλανήτη Γη ξαφνικά φαίνεται να γίνεται μεγαλύτερη, αλλά οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Brdnews - Shopping guide - ολοι μαζί....οι πρώτοι των πρώτων με δωρεάν προώθηση

Oλοι μαζί....οι πρώτοι των πρώτων!!!

......ολοι μαζι και ο καθ΄ ενας ξεχωριστά!!!
Δικτυωνόμαστε ξανα σε όλη την χώρα και και οχι μονο μεσα απο ολα τα sosial media…… προβάλλουμε τα προιόντα μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε μεσα απο ενδιαφέρουσα ειδησεογραφία!!!
Δείτε εδώ: Brdnews - Shopping guide

               anyday-news

Αναλυτικά παρέχουμε:

Καιρός - τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου

Στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση.


Καιρος: Έρχονται βροχές και καταιγίδες … θα βγάλουμε και τις ομπρέλες

Για σήμερα Κυριακή, η ΕΜΥ προβλέπει ότι από νωρίς το μεσημέρι θα υπάρχουν νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα πέσει βροχή ακόμα και ισχυρή καταιγίδα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, όπου θα συνεχίσουν και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πιθανώς κατά περιόδους να είναι έντονα.

Στο χείλος του γκρεμού: Αυτός είναι ο Ελληνικός δρόμος που πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία - BINTEO

Σε μία από τις περιοχές που δεν γνώρισαν ποτέ τουρκικό ζυγό βρίσκεται ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους του πλανήτη και ως εκ τούτου πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος.

Σε ένα βαθούλωμα - σε υψόμετρο 740 μέτρων - που περιστοιχίζεται από ελατοσκέπαστα βουνά, τα οποία αποτελούν συνέχεια της Οροσειράς της Πίνδου, βρίσκεται το χωριό Περδικάκι, στην επαρχία Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Συνελήφθη στην Βόρεια Μακεδονία ο 21χρονος Πακιστανός που φέρεται να δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα

Σύμφωνα με ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου, βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, είχε φύγει από την Αττική αλλά και από την Ελλάδα και είχε περάσει στην Βόρεια Μακεδονία.

ΑΑΔΕ: θα τα πουμε απο Σεπτέμβριο - «Φύλλο και φτερό» κάθε στοιχείο των οφειλετών, ακόμα και… των συγγενών τους – Αυτόματες κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσίας

Ένα νέο εργαλείο προσθέτει στην «φαρέτρα» του από τον προσεχή Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ στην μάχη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά κυρίως της είσπραξης των οφειλών.

Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ θα βρεθούν αυτή την φορά όλοι εκείνοι που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν δεν το πράττουν με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη.

Νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια: Ποια έχουν ήδη κλειδώσει και ποια μένουν... μετεξεταστέα

Το «καλάθι» των παροχών που θα ανακοινωθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οριστικοποιεί η κυβέρνηση με ένα πρώτο πακέτο μέτρων να έχει κλειδώσει αλλά να αναζητείται και ένα πρόσθετο πλέγμα στήριξης. Στις προτεραιότητες του Μεγάρου Μαξίμου είναι η ενεργειακή θωράκιση της χώρας αλλά και η εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων προκειμένου να ανασχεθούν - κατά το δυνατόν- οι επιπτώσεις του κύματος ακρίβειας στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. 

Κωστής Χατζηδάκης: Παραγραφή χρεών, περισσότερες δόσεις για ρύθμιση και κατάργηση εισφοράς 1% στο Δημόσιο

Διπλασιασμό δόσεων για ρυθμίσεις χρεών προς τον ΕΦΚΑ, παραγραφή χρεών στη 10ετία και σκέψεις για κατάργηση της εισφοράς 1% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων είναι μερικά απ’ όσα αποκάλυψε ο Κωστής Χατζηδάκης σήμερα (03.08.2022).

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, το πρωί της Τρίτης, ο Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε την αύξηση από 12 σε 24 των δόσεων της πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ και την παραγραφή χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα στη 10ετία αντί για 20ετία που ισχύει σήμερα.

Fuel Pass 2: Ανατροπή - Ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ σήμερα η πλατφόρμα

Άνοιξε για όλους τους δικαιούχους η πλατφόρμα Fuel Pass 2 για τα vouchers, καθώς από σήμερα Τετάρτη 3 Αυγούστου αίτηση μπορούν να κάνουν όλοι ανεξαρτήτως σε τι ψηφίο λήγει ο ΑΦΜ τους.

Η πλατφόρμα στο gov.gr/vouchers, αναμενόταν να ανοίξει για όλους από την Πέμπτη 4 Αυγούστου, ωστόσο, η διαδικασία επισπεύσθηκε.

Brdnews - Shopping guide - Δικτυωνόμαστε σε όλη την χώρα και και οχι μονο

 Ξανά ολοι μαζί....οι πρώτοι των πρώτων!!!

......ολοι μαζι και ο καθ΄ ενας ξεχωριστά!!!
Δικτυωνόμαστε ξανα σε όλη την χώρα και και οχι μονο μεσα απο ολα τα sosial media…… προβάλλουμε τα προιόντα μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε μεσα απο ενδιαφέρουσα ειδησεογραφία!!!

Athens Shopping: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τα καταστήματα της Αθήνας

Η πλατφόρμα Αthens Shopping προβάλλει την ποικιλία και τη μοναδικότητα της αγοράς της Αθήνας. Δίνει τη δυνατότητα σε εμπορικά καταστήματα όλων των ειδών, ομίλους και επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα, προσφορές και υπηρεσίες στους επισκέπτες της πόλης, Έλληνες & ξένους!

Προσωπικός Γιατρός: Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές των πολιτών - Πώς γίνεται η εγγραφή

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα 1η Αυγούστου, το απόγευμα η πλατφόρμα https://ehealth.gov.gr/p-rv/p

για την εγγραφή των πολιτών που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους στον Προσωπικό Γιατρό σε όλες τις περιφέρεις της χώρας πλην των Περιφερειών Αττικής και Νοτίου Αιγαίου.

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα – Τα ΑΦΜ, η διαδικασία, τα ποσά και πότε πληρώνονται

Άνοιξε σήμερα (01.08.2022) η ηλεκτρονική πλατφόρμα  https://vouchers.gov.gr/fuelpass/appfront για την υποβολή αιτήσεων για το fuel pass 2, που αφορά την επιδότηση των καυσίμων με ποσό που φτάνει έως και τα 100 ευρώ, ενώ σημαντικά αυξημένος είναι και ο αριθμός των δικαιούχων που υπερβαίνουν τους 9 στους 10 ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων.

Όσοι κάνουν αιτήσεις για το fuel pass 2 οι οποίες και θα γίνουν αποδεκτές, θα δουν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό ή στο κινητό τους, τρείς ημέρες περίπου μετά την υποβολή στην πλατφόρμα.

Νέα φωτιά στη Βαλκάνια - Αναφορές για συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ δυνάμεων της Σερβίας και του Κοσσόβου: Ήχησαν οι σειρήνες

Τελικά η κυβέρνηση του Κοσόβου ανέβαλε την εφαρμογή της απόφασης.

Η Πρίστινα προχώρησε στην απόφαση αυτή έπειτα από παρέμβαση των ΗΠΑ, που ζήτησαν να ανακληθεί προσωρινά το μέτρο για να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης.

Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Κοσόβου, η απόφαση για τις πινακίδες κυκλοφορίας δεν αποσύρεται, αλλά θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου, όχι από σήμερα 1η Αυγούστου όπως είχε αναγγελθεί.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά από σύσκεψη που είχε χθες τα μεσάνυχτα με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ικανοποιημένος που επικράτησε η λογική.

«Εργαζόμαστε για να ηρεμήσουν τα πράγματα, αυτό είναι το σημαντικότερο για μας και όσο κι αν είναι δύσκολο δεν παραδινόμαστε και στο τέλος η Σερβία θα νικήσει» ανέφερε σε δήλωση του ο Βούτσιτς.

ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ - Β' ΚΥΚΛΟΣ - Πρόγραμμα επιδότησης - Πώς δίνεται η επιδότηση για αγορά αυτοκινήτου, δικύκλου, ποδηλάτου

Το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Δείτε τον πλήρη οδηγό του προγράμματος

https://kinoumeilektrika2.gov.gr/index.html

Βασικά χαρακτηριστικά προγράμματος

Fuel Pass 2: Τη Δευτέρα 1η Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα

Η σύγχυση με το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα δημιουργήθηκε καθώς χθες εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το νέο επίδομα καυσίμων, που θα αφορά Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο και δημοσιεύτηκε και το ΦΕΚ, όπου αναφερόταν ότι η πλατφόμα για το Fuel Pass 2 θα άνοιγε σήμερα. Τελικά, όμως, θα ανοίξει τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου, όταν, βάσει των όσων αναφέρονται στην ΚΥΑ και το ΦΕΚ, θα κάνουν αιτήσεις για το Fuel Pass 2 όσοι το ΑΦΜ τους λήγει σε 0 και 1. Την επόμενη μέρα θα πάρουν σειρά οι πολίτες με ΑΦΜ σε 2 και 3 κοκ. 

Η πλατφόρμα για το Fuel Pass 2, στο vouchers.gov.gr, θα μείνει ανοιχτή έως τις 29 Αυγούστου για να μπορέσουν να κάνουν αίτηση για το επίδομα καυσίμων και όσοι μέχρι στιγμής δεν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση (σ.σ. η προθεσμία λήγει 30 Αυγούστου). Και αυτό γιατί το επίδομα θα δοθεί με βάση τα εισοδήματα του 2021 και για να κάνει αίτηση, πρέπει να έχει υποβάλει και τη δήλωσή του.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνειι - Οι 12 παραλίες απαγορεύεται το κολύμπι

Με εγκύκλιο που δημοσίευσε σήμερα, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες για τις 12 παραλίες της Αττικής στις οποίες απαγορεύεται το κολύμπι, κατόπιν ελέγχων που έγιναν, ενώ προτείνει και μια σειρά μέτρων. Σύμφωνα με το υπουργείο, η απαγόρευση για κολύμπι σε συγκεκριμένες παραλίες είναι αναγκαίο μέτρο προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Εβδομάδα πληρωμών- 2,5 δισ. ευρώ σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια δικαιούχους - Πληρωμές ως τις 29 Ιουλίου από ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Εβδομάδα πληρωμών είναι αυτή που ξεκινάει αύριο με καταβολή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων Αυγούστου, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και τα επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για τον Ιούλιο.

«Καμίνι» η χώρα και σήμερα – Πού θα φτάσει τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία - Προορισμοί - Οάσεις δροσιάς και διασκέδασης!!!

Αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων σποραδικών βροχών. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 21 έως 39, στη Θεσσαλία από 22 έως 41, στην Ήπειρο από 20 έως 36, στη Στερεά από 20 έως 40, στην Πελοπόννησο από 20 έως 41, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 19 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 24 έως 40, στις Κυκλάδες από 24 έως 36, στα Δωδεκάνησα από 20 έως 37 και στην Κρήτη από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ούτε αριθμό κινητού δεν θα παίρνουν όσοι χρωστάνε!

Τον δρόμο προς τη Βουλή παίρνει το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Big Brother, ο οποίος θα καταγράφει όλα τα χρέη των πολιτών, προς τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, Δήμους, ΔΕΗ και άλλους παρόχους ρεύματος, εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, εταιρείες ύδρευσης και σε ιδιώτες.