Νέα με νόημα.........απο όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Δεύτερος αγώνας δεύτερη νίκη με νοκ αουτ στο πρώτο γύρο και είσοδος στα μετάλλια για τον Πυγμαχικό Σύλλογο Αγρινίου στη Λιβαδειά

Νίκη και πρόκριση στα προημιτελικά για τον πρωταθλητή του συλλόγου #ΠΣΑΓΡΙΝΙΟΥ #UNBROKENGYM Ράπτη Κωνσταντίνο στα 86 κιλά ! Επίσης πρόκριση στα ημιτελικά για τον Μπιτχαβα Παναγιώτη στην κατηγορία των 60 κιλών !! Συνεχίζουμε δυνατά

Δεύτερος αγώνας δεύτερη νίκη με νοκ αουτ στο πρώτο γύρο και είσοδος στα μετάλλια με Κωνσταντινο Ράπτη !!!!!!!!

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙΣ 10 π.μ.


Κύριε Υπουργέ

Με αφορμή την ΚΥΑ 72486 της 20-11-2021 η οποία προβλέπει μεταξύ των άλλων μέτρων και την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς και στην πόλη του Αγρινίου, το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θέλει σας γνωρίσει τα πιο κάτω.

Στην πόλη του Αγρινίου η μετακίνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η κίνηση στην αγορά της πόλης μας από τις 6-11-2021 που εφαρμόζονται τα νέα μέτρα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο, σε σημείο που να κυκλοφορούν πολύ λιγότεροι συμπολίτες μας από εκείνους που κυκλοφορούσαν στο τυπικό lockdown της ίδιας ακριβώς περιόδου το 2020.

Κατά συνέπεια δεν δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού οι οποίες θα επέβαλλαν την έναρξη λειτουργίας της αγοράς στις 10 το πρωί, όπως μπορεί κάποιος να κατανοήσει και να δικαιολογήσει την εφαρμογή του μέτρου στα πολύ λίγα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μας.

Οι πρώτες εικόνες απο το υπουργείο Οικονομικών οπου διαμαρτύρονται οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται αυτή την ώρα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ οιν οποίοι διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ειδικότερα αιτούνται: 

1. Πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας για τα καταστήματα μας που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση γρήγορων συναλλαγών με όλους τους πολίτες.

Η λεηλασία της Τριχωνίδας! ποιος θα την σώσει από τα σχέδια της Περιφέρειας!!!

Οικολογική Δυτική Ελλάδα

Πάτρα 23 Νοεμβρίου 2021

Η λεηλασία της Τριχωνίδας!

Η παρόχθια ζώνη της Τριχωνίδας είναι η ασπίδα που κρατά την λίμνη καθαρή. Χρειάζεται προστασία και διαχείριση των σημαντικών οικότοπων – όχι «ανάπλαση» και «παραλίμνια διαδρομή». Η μελέτη που προκηρύσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οδηγεί στην αλλοίωση του τοπίου και καταστροφή της βιοποικιλότητας σε περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Natura-2000 – ευτυχώς είναι απίθανο να υλοποιηθεί, οπότε απλά έχουμε μια ακόμη κατασπατάληση  δημόσιων πόρων.

Λουκέτο για τις επόμενες 15 ημέρες σε Πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. και πρόστιμο στον ιδιοκτήτη 2.000 ευρώ

Κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, 22 Νοεμβρίου 2021 επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σε ιδιοκτήτη και πελάτες πρακτορείου Ο.Π.Α.Π στο Αγρινιο.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 19:00 άνδρες της ειδικής ομάδας προστασίας των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησαν σε έλεγχο σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο στον ιδιοκτήτη 2.000 ευρώ, ο ίδιος συνελήφθη και το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 15 ημέρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για σταση εργασιας 24 / 11 / 2021

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Παρόλο που εδώ και δύο χρόνια η πανδημία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην αγορά, αλλά και ειδικότερα στο δίκτυο μας, όλοι εμείς οι σχεδόν 4.000 πράκτορες του ΟΠΑΠ ανά την Ελλάδα, αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι χρέος και ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία είναι να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες πρόληψης και περιορισμού της νόσου COVID-19.

Γεώργιος Σάμιος: ΘΈΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ - ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΤΗΝ ΤΕΤΆΡΤΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ !!!

Καλημέρα σε όλους φίλοι και συνάδελφοι !!!!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ανησυχία όλων μας ,για την ολοένα και πιο δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε. Οι υποχρεώσεις συσσωρεύονται... Και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ,την άδικη μεταχείριση του κλάδου μας από την κυβέρνηση, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις ιντερνετικές εταιρείες, τις άστοχες σε πολλές περιπτώσεις αποφάσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ στην προσπάθεια της να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στο διαδίκτυο ,τον τριπλασιασμό των παγίων εξόδων και τέλος την κορύφωση της πανδημίας στην χώρα μας που στέλνει στο θάνατο σχεδόν 100 συνανθρώπους μας κάθε μέρα !!!

Σοβαρό επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο στο Μαξίμου για το προσφυγικό

Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν Ολλανδή δημοσιογράφος επιτέθηκε με ερωτήσεις της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν θα κουνάτε το δάκτυλο στην Ελλάδα», της απάντησε αμέσως ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ολλανδή δημοσιογράφος: Γιατί δεν λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε, σκληρά, βάρβαρα pushbacks

tora - Ανέπαφες πληρωμές οφειλών για περισσότερους από 230 οργανισμούς, από το δίκτυο του ΟΠΑΠ, διεκδικώντας δώρα και δώρο-επιταγές

Τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης της πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών και ρυθμίσεων στο Δημόσιο, καθώς και μεγάλου αριθμού λογαριασμών, έχουν οι καταναλωτές μέσω του δικτύου των 3.000, περίπου, καταστημάτων του ΟΠΑΠ, μέσω της υπηρεσίας tora.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας πραγματοποιείται μια ευρύτατη γκάμα πληρωμών, που καλύπτει συνολικά συναλλαγές για περισσότερους από 230 φορείς και οργανισμούς. Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος και των επιμέρους δόσεων, του ΕΝΦΙΑ, καθώς και όλων των λογαριασμών, μπορεί να γίνει ανέπαφα μέσω καρτών. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι διευκολύνονται και στην κατοχύρωση του αφορολόγητου ορίου.

ΕΠΙΠΛΩΣΕΙΣ REX ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ

Όπως αναφέρεται από τον ΟΠΑΠ, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου τα καταστήματα ΟΠΑΠ να πληρώσουν τις οφειλές στην εφορία και τους λογαριασμούς τους, αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εβδομαδιαία κλήρωση και διεκδικώντας δώρα, όπως iphone, τηλεοράσεις, tablets και δώρο-επιταγές για τα καταστήματα Public. Η εβδομαδιαία κλήρωση πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα. Η πρώτη κλήρωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Οκτωβρίου και η όγδοη και τελευταία στις 22 Νοεμβρίου.

Facebook: «Πώληση προσωπικών δεδομένων 1,5 δισ. χρηστών σε χάκερ» – Προς πώληση τα domain Instagram και Whatsapp;

 Ένα δημοσίευμα – βόμβα του Sputnik αναφέρει ότι πωλούνται δεδομένα δισεκατομμυρίων χρηστών του Facebook (!) σε χάκερ, την ώρα που η πλατφόρμα του «κολοσσού» των social media είναι «κάτω» για σχεδόν πέντε ώρες πια.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως τα προσωπικά δεδομένα 1,5 δισ. χρηστών του Facebook είναι διαθέσιμα για πώληση σε φόρουμ χάκερ και πιο συγκεκριμένα πως στα τέλη Σεπτεμβρίου, είχε δημοσιευτεί ανακοίνωση στο εν λόγω φόρουμ χάκερ που ανέφερε ότι είχε ονόματα, email, αριθμούς τηλεφώνου, τοποθεσία, φύλο 1,5 δισεκατομμυρίου χρηστών του Facebook.

Facebook στα χειρότερά του: Οι αποκαλύψεις, η «πληγή» στην Wall Street και τα προβλήματα σε όλο τον κόσμο

 Οι πλατφόρμες FacebookInstagramWhatsApp και Messenger είναι εκτός λειτουργίας καθώς υφίστανται μαζική βλάβη επηρεάζοντας δυνητικά δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με ιστοσελίδες εξειδικευμένες στην παρακολούθηση των πλατφορμών.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν μαζική βλάβη.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε κυρίως βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως η Ουάσινγκτον και το Παρίσι.

“Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος” “αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή”, ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook απευθυνόμενη σε πολλούς χρήστες μετά τις 18.00 (σ.σ. ώρα Ελλάδος) όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr. Η βλάβη δείχνει να διαρκεί εδώ και σχεδόν τρεις ώρες πια…

Το Facebook μίλησε… μέσω Twitter

Με τέσσερα πανελλήνια μετάλλια εκ των οποίων ένα χρυσό επέστρεψε ο Πυγμαχικός Σύλλογος Αγρινίου !!!

Με 5 αθλητές συμμετείχε ο
Πυγμαχικός Σύλλογος Αγρινίου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων/Νεανίδων - Under 22 Ανδρών/ Γυναικών που

διεξήχθησαν απο τις 22 εως και 27 Σεπτεμβρίου στην Αρτα ! (+Μπιτχαβας)

Ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση  του Πυγμαχικού Συλλόγου Αγρινίου (Unbroken Gym)  είχαμε  οπου με τον προποννητή Δημήτρη Ευαγγελίου διακρίθηκαν οι παρακάτω αθλητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και under 22 Ανδρών.

Ηράκλειο - σεισμός: Ρίχτερ πανικού και τρόμου - Μεγάλες ζημιές (φωτο/βίντεο) - Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο. Πρόκειται για άνθρωπο που είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, που κατέρρευσε.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρκαλοχωρίου κ. Κεγκέρογλου. 

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, ταρακουνώντας το Ηράκλειο αλλά και περιοχές άλλων νομών. 

Ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία έχει κλείσει καθώς μεγάλος βράχος έπεσε ενώ σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί σε σπίτια στο Αρκαλοχώρι, στο Πατσίδερο, στις Αγιές Παρασκιές αλλά και σε άλλες περιοχές.

Γονείς στο Ηράκλειο έλαβαν μήνυμα προκειμένου να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. 

Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς – Πένθος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ για τον προπονητή θρύλο

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του μπάσκετ. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο προπονητής – θρύλος, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση που υπήρξε ο Ίβκοβιτς πέθανε το πρωί της Πέμπτης, στις 6:50, σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, έχοντας υγρό στον πνεύμονα (τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά του).

Κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ για τα 3,3 εκατ. ευρώ απόψε – Τι λέει ο ιδιοκτήτης τυχερού πρακτορείου ΟΠΑΠ στη Χρυσούπολη

Στα 3,3 εκατομμύρια ευρώ έχει ανέβει το τζακ ποτ του ΤΖΟΚΕΡ, μετά από δέκα κληρώσεις χωρίς μεγάλο νικητή. H μεγάλη κλήρωση του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 22:00. Η κατάθεση δελτίων πραγματοποιείται μέχρι τις 21:30 στα πρακτορεία ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα ή διαδικτυακά, στο tzoker.gr και στην εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ.

Η τελευταία κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, μοίρασε συνολικά 77.486 ευρώ στη δεύτερη κατηγορία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 4 δελτία που κερδίζουν από 19.371,50 ευρώ το καθένα.

Καιρός για παραλία με τον υδράργυρο στους 36 βαθμούς – Πού αναμένονται βροχές

Άστατος ο καιρός σήμερα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα βόρεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μύκονος: Καυτός αλλά επικίνδυνος ο χορός της τουρίστριας - τόσο σέξυ που οι θαμώνες να μην μπορούν να πάρουν τα μάτια τους από πάνω της

Χορός και θέαμα από τουρίστρια στο γνωστό μπαρ Baos στην Μικρή Βενετία της Μυκόνου. Η όμορφη επισκέπτρια ανέβηκε στην μπάρα και άρχισε να χορεύει κρατώντας με το ένα χέρι ένα δοκάρι.

Μάλιστα κάποια στιγμή άφησε το δοκάρι και πιάστηκε από το παράθυρο προκειμένου να ξεδιπλώσει κι άλλο τις χορευτικές της ικανότητες.

Σάκης Αρναούτογλου - Ισχυρός καύσωνας και Σαχαριανή σκόνη "μετατοπίζονται" στη κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη τις επόμενες ημέρες!!!

Ισχυρός καύσωνας και Σαχαριανή σκόνη "μετατοπίζονται" στη κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη τις επόμενες ημέρες!!!

Μαζί με ένα ισχυρό κύμα καύσωνα αναμένεται και σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε καθώς και τις πρώτες ημέρες της επόμενης στη δυτική και κυρίως στη κεντρο-νοτιοδυτική Ευρώπη (και περισσότερο την Ισπανία-Γαλλία)! Παρακολουθούμε τη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων συνεχώς και για ότιδήποτε νεότερο θα υπάρξει φυσικά ενημέρωση

Έμπρακτα στο πλευρό των παραγωγών που έχουν καταστραφεί ο Α. Σ. Ένωση Αγρινίου, η ΑΜΦΙΓΑΛ Α. Ε., ο Α.Γ.Σ. Καλαβρύτων και η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών. - 200 τόνοι ζωοτροφών για τους πληγέντες κτηνοτρόφους

Με κοινή τους απόφαση οι διοικήσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ένωση Αγρινίου, της ΑΜΦΙΓΑΛ Α.Ε. (προϊόντα «Αμφιλοχίας Γη»), του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, κατόπιν επικοινωνίας που υπήρξε με τον περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, διαθέτουν περισσότερους από 200 τόνους ζωοτροφών στους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα της Ηλείας, που δοκιμάζονται απ’ την απίστευτη καταστροφή των πυρκαγιών. 

Τοποθετήσεις Επιγραφών - ψηφιακών εκτυπώσεων - ειδικών κατασκευών

Η τοποθετηση μιας επιγραφής είναι τό 50% της ολης διαδικασίας για την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας.

Η επιχείρησή μας αναλαμβάνει την τοποθέτηση επιγραφών - αυτοκόλλητων και ειδικών κατασκευών σε Πανελλαδική κλίμακα είτε με τα δικά μας συνεργεία ειτε και με συνεργαζόμενα ωστε το μήνυμα να εμφανίζεται την ίδια χρονική στιγμή σε διαφορετικές περιοχές ωστε να εχουμε  την καλλύτερη δυνατή απόδοση.

Αναλαμβάνουμε την ανακατασκευή της παλαιάς επιγραφής σας, την αλλαγή της θεματικής εκτύπωσης, τον φωτισμό και γενικότερα το φινίρισμα και την επαναφορά της στην προηγούμενη κατάσταση,

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας  για κάθε ανάγκη της επιχείρησή σας που αφορά την επικονωνία και την προβολή  και μαζι να επιλέξουμε τον καλύτερο και πιο συμφέρον τροπο της συνεργασίας μας.

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ: τι είναι, πώς εκδηλώνεται, πώς προλαμβάνεται - Θερμική εξάντληση: Οδηγίες πρόληψης για ομάδες υψηλού κινδύνου

ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ

Η θερμοπληξία (heatstroke) είναι η υπερθέρμανση (υπερθερμία) του σώματος, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του η οποία μπορεί να ανέβει σε υψηλά και επικίνδυνα επίπεδα.

Η θερμοπληξία είναι μια βαριά και επείγουσα κλινική κατάσταση που εμφανίζεται συνήθως σε περιόδους καύσωνα και προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένα και εξασθενημένα άτομα.
Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας μπορεί να μοιάζουν με αυτά της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού επεισοδίου. Η αντιμετώπιση της θερμοπληξίας απαιτεί γρήγορο δρόσισμα του σώματος για να χαμηλώσει η υψηλή θερμοκρασία του. Ο πάσχων πρέπει να μεταφερθεί σε δροσερό μέρος και να του ριχθεί άφθονο νερό ή να δροσιστεί με ένα πανί βουτηγμένο σε κρύο νερό.

"Καμίνι" και σήμερα η χώρα - Οδηγίες προφύλαξης - Δεν υποτιμούμε τη ζέστη!

  • Δεν υποτιμούμε τη ζέστη!
  • Προστατευόμαστε από τις υψηλές θερμοκρασίες!
  • Προσέχουμε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, τους εαυτούς μας και τους τετράποδους φίλους μας τις ημέρες του καύσωνα!

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έκανε λόγο χθες για ένα από τα ισχυρότερα επεισόδια καύσωνα των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα θα αγγίξουν τους 44-45 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι υψηλές ελάχιστες κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα διατηρήσουν το πολύ έντονο αίσθημα δυσφορίας των πολιτών, ιδίως στα αστικά κέντρα.

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διάρκειας 10 ημερών – Πάνω από τους 43°C το θερμόμετρο

Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει από αύριο η Ελλάδα με τη θερμοκρασία να ξεπερνούν τους 40°C την Τετάρτη και να αγγίζουν ακόμα και τους 45°C το Σάββατο. Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κύματος καύσωνα θα είναι ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 7 με 8 Αυγούστου θυμίζοντας έτσι τον φονικό καύσωνα του 1987.

Η κορύφωση του καύσωνα εντοπίζεται από το Σάββατο 31 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το meteo.gr πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία. Η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθ’όλη τη διάρκεια του θερμού κύματος με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ , ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ! ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 43-44°C !

Γιάννης Καλλιάνος:

Δυστυχώς, παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων, πίστευα ότι ο επικείμενος καύσωνας θα ερχόταν πιο "εξασθενημένος". Φαίνεται όμως ότι θα έρθει πολύ ισχυρός. Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ σύνηθες.

Επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ - Δεύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες - Χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αρχίσει η διαδικασία μέσω της οποίας οι επαγγελματίες της εστίασης μπορούν να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ: Ανοίγει νέος κύκλος του e-Λιανικό μέσω του οποίου το κράτος κάνει «δώρο» τα έξοδα είτε για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος ή για την αναβάθμιση ήδη υφιστάμενου e-shop.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

H πλατφόρμα www.ependyseis.gr/mis «ανοίγει» στις 9 Ιουλίου και ώρα 13:00 για να υποδεχτεί τις αιτήσεις των επαγγελματιών του λιανεμπορίου. Όσες επιχειρήσεις το θελήσουν μπορούν να «στήσουν» το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα με επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ ή να αναβαθμίσουν υφιστάμενα -εφόσον το διέθεταν πριν τις 18 Μαρτίου 2020- με ποσά έως 1.500 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης

Με την επιστολή ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας των πρακτορείων ΟΠΑΠ,

Κοινή αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα οι 6 βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Μανώλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης σχετικά με την επιστολή Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης προς την Κυβέρνηση και την κρίση που βιώνουν λόγω πανδημίας 20.000 άτομα που βιοπορίζονται από τα πρακτορεία.

ΛΟΤΤΟ: Οι τυχεροί αριθμοί στην κλήρωση 2216 (23/06/2021)

ΚΛΗΡΩΣΗ ΛΟΤΤΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 23/06/2021. Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2216 (Τετάρτη 23-06-2021) του ΟΠΑΠ. Τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ για τους τυχερούς της κλήρωσης.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κλήρωση ΛΟΤΤΟ του ΟΠΑΠ, σήμερα Τετάρτη 23/06/2021 (αριθμός κλήρωσης 2216). Οι νικητές της πρώτης κατηγορίας στο ΛΟΤΤΟ θα μοιράζονταν τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ! Δείτε τους τυχερούς αριθμούς και όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κλήρωση ΛΟΤΤΟ.

Οι τυχεροί αριθμοί της σημερινής κλήρωσης (2216, 23/06/2021) είναι οι 11, 13, 20 , 22, 36, 44 και bonus αριθμός 21.

Σε ρυθμούς Eurovision τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, που θα αρχίσει στις 22:00. Η αποψινή βραδιά έχει διπλό ελληνικό ενδιαφέρον. Η Στεφανία, στη 10η θέση εμφάνισης, θα χορέψει τον «τελευταίο χορό» της, διεκδικώντας με το Last Dance τη νίκη για την Ελλάδα. Η Έλενα Τσαγκρινού για την Κύπρο, με το τραγούδι El Diablo, θα εμφανιστεί στην 1η θέση και θα ανοίξει το διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς.

Θωμάς Κουτσουπιάς - ΄΄ένα ακόμη έγκλημα, που πονάει τον τόπο και πληγώνει τους ανθρώπους μας΄΄

 Δήλωση Θ. Κουτσουπιά για το Πανεπιστήμιο 

Με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα του Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

Η επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να υιοθετήσει το Στρατηγικό Σχέδιο του Πανεπιστημίου Πατρών, πράγμα που συνεπάγεται ένα ακόμη πλήγμα για το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, είναι σαφές ότι από την Ένωση Αγρινίου καταδικάζεται ως απαράδεκτη και προσβλητική και θα πρέπει, έστω και την ύστατη ετούτη ώρα, να αποτραπεί. 

Δυστυχώς, η διαχρονική και σταθερά κλιμακούμενη απαξίωση της περιοχής μας, βρίσκει αθέατους αρωγούς όλους εκείνους που με την αδιαφορία και τη σιωπηλή αποδοχή της όλης μεθόδευσης, γίνονται συνένοχοι σε ένα ακόμη έγκλημα, που πονάει τον τόπο και πληγώνει τους ανθρώπους μας. 

Ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού που έχει εμπράκτως στηρίξει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του Πανεπιστημίου μας, έχει δε την απολύτως θετική εμπειρία της συνεργασίας μαζί του σε ερευνητικά και καινοτόμα προγράμματα, δηλώνω ότι παραμένουμε στρατευμένοι στην προσπάθεια επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Στερεάς, φυσικά με έδρα το Αγρίνιο και με ανάπτυξη υποδομών, Σχολών και Τμημάτων με προσανατολισμό την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Απο την Αρχή - με το κλειδί στο χέρι

2,3 εκατ. ευρώ απόψε ΤΖΟΚΕΡ – Πώς η τύχη χαμογέλασε ξανά σε δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ σε Αγρίνιο και Ρέθυμνο

Εννέα συνεχόμενα τζακ ποτ μετράει το ΤΖΟΚΕΡ, που απόψε μοιράζει στους νικητές της πρώτης κατηγορίας τουλάχιστον 2,3 εκατ. ευρώ. Η κατάθεση δελτίων είναι σε εξέλιξη από το πρωί σε καταστήματα ΟΠΑΠ, στο tzoker.gr και στην εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ και θα ολοκληρωθεί στις 21:30. Η κλήρωση του παιχνιδιού θα πραγματοποιηθεί στις 22:00, μαζί με την κλήρωση του ΠΡΟΤΟ, και θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του ΟΠΑΠ στο YouTube, στην ιστοσελίδα tzoker.gr και στην εφαρμογή ΤΖΟΚΕΡ.

Στην φώτο ο κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης, ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Αγρίνιο 

Θεσσαλονίκη: Αγριογούρουνο βγήκε για βόλτα στην... Αριστοτέλους - ΒΙΝΤΕΟ

 Ένα αγριογούρουνο έκανε βόλτες σε ένα από τα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους. Τα ξημερώματα πολίτες το είδαν να περιφέρεται μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Όπως αναφέρει το thestival.gr η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στο περιαστικό δάσος τους αναγκάζει να αναζητήσουν τροφή εντός του αστικού ιστού. Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αρκετές ανάλογες επισκέψεις. Τα νυχτοπερπατήματα του αγριογούρουνου κατέγραψε με το κινητό ένας αστυνομικός και δημοσίευσε το βίντεο στο Facebook.

Το ελληνικό νησί που έχει τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων - Κέρκυρα: Το νησί που σε γοητεύει για μέρες - Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι ανεπανάληπτο.

Με τα δεκάδες ελληνικά νησιά και την πλούσια ακτογραμμή, η Ελλάδας μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλές μυστικές και ενδιαφέρουσες γωνιές που διαθέτει. Όπως για παράδειγμα, το ελληνικό νησί που έχει τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Βρίσκεται στο Ιόνιο και αποτελεί ένα αρχοντικό νησί με πλούσια ιστορία. Ο λόγος για την Κέρκυρα και την όμορφη Σπιανάδα. Μια πλατεία για ατελείωτες βόλτες ειδικά το καλοκαίρι και πολλές χαλαρές στιγμές σε ένα ελληνικό νησί του Ιονίου. Δεν αποτελεί, λοιπόν, μόνο το καμάρι του νησιού αλλά ξεχωρίζει σε ολόκληρα τα Βαλκάνια. Μπορεί, λοιπόν, άνετα, να μπει στη λίστα σου με αυτά που πρέπει να επισκεφθείς έστω μια φορά στη ζωή σου.

Η Ανάληψη Θέρμου αποκτά σύγχρονο γήπεδο!!!

 

“Άρχισε η κατασκευή του νέου σύγχρονου γηπέδου Αναλήψεως δήμου Θέρμου από πόρους του προγράμματος “Φιλόδημος I” προϋπολογισμού 235.000 ευρώ , που εξυπηρετεί και αξιοποιεί μια ακόμα περιοχή του δήμου μας. Προχωράμε”! δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας με ανάρτησή του στα socisl media


Δώρο ποσά έως 100.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα στους επαγγελματίες - Ποιες είναι οι προϋποθέσεις

Τρέχουν να προλάβουν στο υπουργείο Ανάπτυξης το άνοιγμα της εστίασης: Με μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα, δηλαδή ανύπαρκτα κεφάλαια κίνησης, οι επαγγελματίες του κλάδου έπειτα από 6 μήνες απραξίας καλούνται να ανεβάσουν ξανά ρολά… Μόνο που για να ανοίξει ένα κατάστημα εστίασης χρειάζεται χρήματα για προμήθειες που θα «χτιστούν» εκ του μηδενός.

Επίσημη η ίδρυση της κλειστής ευρωπαϊκής λίγκας – Πρόεδρος ο Πέρεθ και έναρξη τον Αύγουστο

 

Η «βόμβα» της Ευρωπαϊκής Superleague «εξερράγη» πριν καλά καλά κάτσει η… σκόνη από την είδηση ότι υπάρχουν 12 ομάδες που συζητούν την δημιουργία της, αφού υπήρξε ήδη ιδρυτική ανακοίνωση που προανήγγειλε τουρνουά 20 ομάδων τον προσεχή Αύγουστο.

Ραγδαίες είναι  πλέον οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αφού οι αποσχιστικές τάσεις 12 ομάδων με στόχο την δημιουργία κλειστής λίγκας γίνονται απτή πραγματικότητα. Η European Superleague, οπως ονομάζεται, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, ενώ προανήγγειλε και τουρνουά με την συμμετοχή 20 ομάδων, ενημερώνοντας για το φορμάτ της διοργάνωσης, που αν προχωρήσει θέτει στο… περιθώριο το Champions League και τις υπόλοιπες διασυλλογικές διοργανώσεις.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση Χαρδαλιά όπως μεταδόθηκε ζωντανά

 Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Λιανεμπόριο: Κοινή επιστολή Ν. Φαρμάκη, Απ. Τζιτζικώστα και Γ. Κασαπίδη στον Πρωθυπουργό για έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων λιανεμπορίου που παραμένουν κλειστές


Τη στήριξη των επιχειρήσεων λιανεμπορίου της Αχαΐας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης με ειδική και στοχευμένη ρύθμιση, προκειμένου να καλύψουν μέρος της επιπλέον απώλειας που συνιστά η παρατεταμένη αδράνεια λειτουργίας τους σε σύγκριση με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις της υπόλοιπης χώρας, ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

«Κούρεμα» δανείων και χρεών σε εφορίες και Ταμεία… προ των πυλών

Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία συνιστά το μεγάλο στοίχημα για την αγορά: Με μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα κάθε επιχείρηση θα πρέπει να βρει «ζεστό χρήμα» ώστε από τη μια με το άνοιγμα της δραστηριότητάς της να προμηθευτεί τα απαραίτητα προϊόντα και από την άλλη να καλύψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο κράτος και τις τράπεζες. Η εξίσωση δύσκολη και φαινομενικά αδύνατη να λυθεί, όμως... υπάρχει τρόπος.