Νέα με νόημα.........απο όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Ιράν: Νύχτα «κόλαση» - «Φλέγεται» το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης, Μαχσά Αμινί

«Φλέγεται» το Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης, Μαχσά Αμινί, με την ογή του λαού να ξεχειλίζει και το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία», να ηχεί από άκρη σε άκρη της χώρας, όπου συνεχίζονται για ακόμα μία νύχτα οι διαδηλώσεις

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων σε διάφορες πόλεις του Ιράν.

Αυτά είναι τα τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο—Σήμερα οι ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις

Τα τιμολόγια ρεύματος για τον Οκτώβριο ανακοίνωσαν προμηθευτές. Κατά 25% χαμηλότερο είναι το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα ανακοινώσει σήμερα τις επιδοτήσεις ρεύματος και φυσικού αερίου

Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης οι προμηθευτές ρεύματος, στο πλαίσιο της νομοθετημένης υποχρέωσης να αναγγέλλουν τα τιμολόγια του επόμενου μήνα έως τις 20 του προηγούμενου. Ενδεικτικά, το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τον Οκτώβριο είναι 25% χαμηλότερο σε σχέση με το τρέχον.

ΔΕΘ 2022: Οι έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας

Τις έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη χώρα με αιχμή την κοινωνικήοικονομική και φορολογική δικαιοσύνη, αλλά και την αποκατάσταση του κράτους δικαίου και της θεσμικής ομαλότητας θα αναπτύξει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Οι έξι προτεραιότητες θα αποτελέσουν, μάλιστα, και τη βάση για προγραμματικές συγκλίσεις με στόχο τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ.

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Σεπτεμβρίου 1998 και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.

Την πρωτοβουλία είχαν τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με μικρασιατική καταγωγή, ο Γιάννης Καψής, ο Γιάννης Διαμαντίδης και ο Γιάννης Χαραλάμπους, οι οποίοι κατέθεσαν τη σχετική πρόταση νόμου στις 12 Μαΐου 1997.

ΔΕΘ 2022 – Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ομιλία του στο Βελλίδειο και τα μέτρα που ανακοίνωσε - ΒΙΝΤΕΟ


21 κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε 3 κύκλους μέσα στο 2022 και το 2023

-Ενίσχυση €250 σε 2.3 εκ. ευάλωτους συμπολίτες μας το Δεκέμβριο – συν μια μηνιαία δόση για δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
– Αύξηση στο φοιτητικό επίδομα στέγασης από €1000 στα €1500 – στα €2.000 ανά άτομο αν συγκατοικήσουν

Ρουμανία - σαμαράκια με «καρφιά» με σκοπό να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους

Δραστικά μέτρα λαμβάνουν σε πόλη της Ρουμανίας, όπου τοποθετούνται σαμαράκια με «καρφιά» με σκοπό να αποτρέψουν όσους κινούνται ανάποδα σε δρόμους μονής κυκλοφορίας.

Ένα ακόμα «όπλο» στην προσπάθεια της εφαρμογής του KOK επιστράτευσαν στη Ρουμανία, αναβαθμίζοντας τα γνωστά στους περισσότερους «σαμαράκια».