Νέα με νόημα.........απο όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διάρκειας 10 ημερών – Πάνω από τους 43°C το θερμόμετρο

Σε κλοιό καύσωνα μπαίνει από αύριο η Ελλάδα με τη θερμοκρασία να ξεπερνούν τους 40°C την Τετάρτη και να αγγίζουν ακόμα και τους 45°C το Σάββατο. Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κύματος καύσωνα θα είναι ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 7 με 8 Αυγούστου θυμίζοντας έτσι τον φονικό καύσωνα του 1987.

Η κορύφωση του καύσωνα εντοπίζεται από το Σάββατο 31 Ιουλίου μέχρι τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με το meteo.gr πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα κυριαρχήσουν στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, στην Ιταλία, στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και στην Τουρκία. Η χώρα μας θα επηρεάζεται στο σύνολό της καθ’όλη τη διάρκεια του θερμού κύματος με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ , ΕΡΧΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ! ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 43-44°C !

Γιάννης Καλλιάνος:

Δυστυχώς, παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων, πίστευα ότι ο επικείμενος καύσωνας θα ερχόταν πιο "εξασθενημένος". Φαίνεται όμως ότι θα έρθει πολύ ισχυρός. Έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στη χώρα μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολύ σύνηθες.

Επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ - Δεύτερη ευκαιρία για τους επαγγελματίες - Χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αρχίσει η διαδικασία μέσω της οποίας οι επαγγελματίες της εστίασης μπορούν να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ: Ανοίγει νέος κύκλος του e-Λιανικό μέσω του οποίου το κράτος κάνει «δώρο» τα έξοδα είτε για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος ή για την αναβάθμιση ήδη υφιστάμενου e-shop.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

H πλατφόρμα www.ependyseis.gr/mis «ανοίγει» στις 9 Ιουλίου και ώρα 13:00 για να υποδεχτεί τις αιτήσεις των επαγγελματιών του λιανεμπορίου. Όσες επιχειρήσεις το θελήσουν μπορούν να «στήσουν» το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα με επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ ή να αναβαθμίσουν υφιστάμενα -εφόσον το διέθεταν πριν τις 18 Μαρτίου 2020- με ποσά έως 1.500 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00.

Στη Βουλή φέρνουν οι βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης

Με την επιστολή ζητούν μεταξύ άλλων την άμεση υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας των πρακτορείων ΟΠΑΠ,

Κοινή αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα οι 6 βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Μανώλης Θραψανιώτης, Χάρης Μαμουλάκης, Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης σχετικά με την επιστολή Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κρήτης προς την Κυβέρνηση και την κρίση που βιώνουν λόγω πανδημίας 20.000 άτομα που βιοπορίζονται από τα πρακτορεία.