Νέα με νόημα.........απο όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Γεωργιάδης: «Μόνο ακορντεόν θα είναι τα μέτρα» – «Στο τραπέζι ακόμη και το ολικό lockdown» - θα βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις

Όσο υπάρχει κίνδυνος θανάτων θα πηγαίνουμε σε «ακορντεόν». Δεν απασχολεί η κίνηση με τα αυτοκίνητα αλλά ο συνωστισμός των πεζών στους δρόμους. Τι θα γίνει με την εστίαση και τα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου

Για το άνοιξε κλείσε στο λιανεμπόριο και για το πόσο θα συνεχιστεί η τακτική του ακορντεόν στις αγορά, τις τελευταίες εξελίξεις με το lockdown στην «κόκκινη» Αττική αλλά και για την εστίαση μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Κυριακής.

Η Ρωσίδα καλλονή που θα σε κάνει να χάσεις τον ύπνο σου

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, οι Ρωσίδες διαθέτουν τους πιο καυτούς λογαριασμούς στο Instagram, κάτι που αποδεικνύει και η ξανθιά καλλονή που ακούει στο όνομα Ekaterina Enokaeva.

Η Ekaterina είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο που κατάφερε να γίνει γνωστό το 2014, όταν άρχισε να δημοσιεύει αισθησιακές φωτογραφίες με εσώρουχα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Στα δύο η χώρα - Σκληρό lockdown ξανά - Όλα τα νέα μέτρα για τα καταστήματα

Ποια μαγαζιά θα λειτουργούν με “click away” και ποια με “click inside”. Σε ποιες περιοχές δεν θα ανοίξουν τα λύκεια και πού “κοκκίνισε” ο χάρτης. Τι ισχύει στις “κίτρινες” και τι στις “κόκκινες” περιοχές του χάρτη. Αναλυτικός οδηγός για τα νέα μέτρα.

Από το πρωινό του Σαββάτου, η καθημερινότητα αλλάζει και πάλι, για εκατομμύρια κατοίκους περιοχών που “κοκκίνισαν”, μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπου καταγράφονται πλέον σε καθημερινή βάση, τα μισά από τα νέα κρούσματα κορονοϊού. 

Έτσι θα λειτουργήσουν από αύριο τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, από αύριο θα λειτουργούν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

Θα λειτουργούν σε όλη την Επικράτεια (εκτός των περιοχών επαυξημένου κινδύνου) και με προκαθορισμένο ραντεβού.

Για όσους θα τα επισκεφθούν, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ισχύουν τα εξής μέτρα:

– Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Λειτουργούν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) - Όλα τα νέα μέτρα

Νίκος Χαρδαλιάς:

Από αύριο επανερχόμαστε στον χάρτη που θα έχει:

Επίπεδο Α, επιτήρησης με κίτρινο χρώμα και Β, αυξημένου κινδύνου με κόκκινο χρώμα.

Και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

Κορονοιός - Μηδενικά ενοίκια, αποζημιώσεις και πάγωμα επιταγών - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο - πιοι εντάσσονται

Μ
ηδενικά ενοίκια για τις κλειστές επιχειρήσεις, αφορολόγητες αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, νέα ρύθμιση για τις επιταγές, νέο μέτρο επιδότησης των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων, αλλά και απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης των αγροτικών ενισχύσεων και των επιδοτήσεων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την απογραφή πληθυσμού που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή. Συγκεκριμένα:

H πλατφόρμα e-katanalotis που τίθεται σε λειτουργία - Ψώνια στα καταστήματα με χρονόμετρο

Μέσω εφαρμογής κλείνει το «παραθυράκι» των πολλαπλών SMS με στόχο να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις

Xρονόμετρο μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο αναμένεται να χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση με στόχο να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις και παράλληλα να κλείσει κάθε «παραθυράκι» σε όσους με πολλαπλά μηνύματα στο 13033 έκαναν το δίωρο για αγορές ακόμα και εξάωρο.

Κορονοϊός: - Την προσεχή Δευτέρα θα ανοίξουν μόνο τα καταστήματα ΟΠΑΠ

Παγωμάρα προκάλεσε στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού βάζοντας φρένο για κάποιες σκέψεις περαιτέρω ανοίγματος.

Η επιπλέον χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού μένει στο συρτάρι με το πρόβλημα στην Αττική να είναι μεγάλο. Όπως μετέδωσε στο STAR από την προσεχή Δευτέρα θα ανοίξουν μόνο τα καταστήματα ΟΠΑΠ (για την κατάθεση δελτίων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα) αλλά όχι και τα ΟΠΑΠ Play.

Μετά την κολχικίνη άλλα 4 με 5 φάρμακα στην μάχη κατά του κορονοϊού

«Οι εικόνες που ήρθαν από την αγορά δεν είναι επικίνδυνες. Είναι όμως ανησυχητικές», λέει στο newsit.gr, ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, παθολόγος – λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής για τη διαχείριση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν υπάρξει μέσα στην εβδομάδα απότομη αύξηση των κρουσμάτων, η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί κλείσιμο της αγοράς.

Κορονοϊός: Η κολχικίνη Νέο φάρμακο στη μάχη κατά του ιού - Ποιους ασθενείς αφορά και πότε θα χορηγείται

Ένα γνωστό και φθηνό καρδιολογικό φάρμακο, η κολχικίνη «ρίχνεται» άμεσα στη μάχη κατά του κορονοϊού μετά το «πράσινο φως» που άναψε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Θα δίνεται μόνο με συνταγή, σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών με θετικό στον κορονοϊό μοριακό τεστ.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έδωσε το ΟΚ για να μπει η κολχικίνη στο πρωτόκολλο θεραπειών από του στόματος σε ασθενείς με covid-19, την οποία προκαλεί ο κορονοϊός, αργά το βράδυ του Σαββάτου (23.01.2021) και μετά τα αποτελέσματα μεγάλης καναδικής μελέτης στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα.

Η καναδική μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση κολχικίνης σε ασθενείς covid-19 «μείωσε κατά 44% την θνητότητα, 25% τη νοσηλεία και 50% την ανάγκη διασωλήνωσης», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Εθνικός Συντονιστής της μελέτης στην Ελλάδα, καθηγητής καρδιολογίας Σπύρος Δευτεραίος.

Από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου θα ανεβάσουν ρολά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ - μετακίνηση φοιτητών και εκτός νομού

Τι ανοίγει από 1η Φεβρουαρίου – Παρατάθηκε το lockdown για άλλη μια εβδομάδα 

Η επιστροφή στην κανονικότητα είναι πλέον ορατή και όχι… μακρινό όνειρο, με τους λοιμωξιολόγους να δηλώνουν συγκρατημένη αισιοδοξία. Η επιφυλακτικότητα, όμως, και πάλι υπερισχύει και έτσι το όποια άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων θα γίνει προσεκτικά και πάντα σε συνάρτηση με τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα. Eξάλλου, και το lockdown παρατάθηκε για άλλη μια εβδομάδα.

Ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ - Αργεί η εστίαση.

Κρίσιμη μέρα για τα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν ξανά Γυμνάσια και Λύκεια, με την 1η Φεβρουαρίου να παραμένει η επικρατέστερη επιλογή. Προς απελευθέρωση το κυνήγι και το ψάρεμα αλλά χωρίς μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Για 8 ή 15 Φεβρουαρίου μετατίθεται το άνοιγμα των χιονοδρομικών, αργεί η εστίαση.

Ανοιγμα την 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια και Λύκεια – Τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το λιανεμπόριο - Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

Όπως όλα δείχνουν, Γυμνάσια και Λύκεια θα ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου, εάν φυσικά το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων. Τι θα συζητηθεί στην σημερινή Σύνοδο Κορυφής

Οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για άνοιγμα των υπόλοιπων σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, από την 1η Φεβρουαρίου – όπως εγκαίρως είχε παρουσιάσει το newsit.gr – δείχνουν να επιβεβαιώνονται, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ασφαλώς ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Χαλαρώνει το lockdown: Προτεραιότητα το άνοιγμα των πρακτορείων ΟΠΑΠ - Οι ημερομηνίες για σχολεία και εστίαση

Σε "crash test" θα εξελιχθεί η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν. Το επόμενο διάστημα έως την 1η Φεβρουαρίου θα σημάνει πολλά, αφού με βάση τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν και τα επιδημιολογικά δεδομένα, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα κρίνει εάν θα προχωρήσουν και σε άλλες εισηγήσεις, όπως για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων ή για την εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Κοροναϊός : Έρχεται το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού - πως θα λειτουργεί

Οι ηγέτες της ΕΕ θα αναζητήσουν την Πέμπτη, κατά την τηλεδιάσκεψη τους, τρόπους να επιταχύνουν την πορεία αντιμετώπισης της πανδημίας του κοροναϊού,  ενώ η πρόταση για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» και τη σύνδεσή του με την ελευθερία για ταξίδια αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης 

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες του πλανήτη έχουν ξεκινήσει τα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού, το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού φαίνεται να αποτελεί μια εκ των επιλογών για επιστροφή στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά στα ταξίδια.

ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ - ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ

Η Κυβέρνηση αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων, να ακούσει την κραυγή αγωνίας της Αγοράς και τα λογικά επιχειρήματα που εδώ και δύο και πλέον μήνες υποστηρίζαμε δίνοντας το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της.

Είχαμε τονίσει ότι η περίοδος  των εκπτώσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για να σωθεί ότι σώζεται για τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου που έχουν βρεθεί τον τελευταίο χρόνο στο χείλος του γκρεμού.

ΒΙΝΤΕΟ - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός δημοσίευσε και το σχετικό βίντεο στον λογαριασμό του στο instagram.

 

 

 

Ετσι θα είναι η νέα Ελληνική Αστυνομία: «Λίφτινγκ» με 4 κινήσεις

To Μαξίμου επιχειρεί να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας των πολιτών με ένα νέο πολιτικό αλλά και επιχειρησιακό «δόγμα» για την ασφάλεια 

 Ο κωδικός «νέα ΕΛ.ΑΣ.» έρχεται στο κυβερνητικό προσκήνιο και διαπερνά τον ευρύτερο σχεδιασμό - και πρόκληση - του Μαξίμου να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας των πολιτών με ένα νέο πολιτικό αλλά και επιχειρησιακό «δόγμα» για την ασφάλεια. Ηδη λαμβάνουν… χαρτί προτεραιότητας «σπαστές», διαδοχικές δηλαδή, πρωτοβουλίες από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά το τέλος του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά είτε δομικές αλλαγές είτε νέες ρυθμίσεις για την αστυνομική εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις στο πεδίο.

 Διαβάστε περισσότερα »

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ COVID 19

Το λιανεμπόριο ξαναζωντανεύει από αύριο - οι ΚΑΔ που εκκινούν τη Δευτέρα - Κανόνες λειτουργίας

Για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης 

Ξαναζωντανεύει από αύριο, Δευτέρα, το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ.

 Διαβάστε περισσότερα »

ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ - ΠΡΟΙΟΝΤΑ COVID 19

ξεκλείδωμα της αγοράς, την Δευτέρα - Click in shop: Έτσι θα λειτουργεί στην πράξη – «Θα ξεκινήσουμε με 50% έκπτωση»

Περιμένοντας με κομμένη την ανάσα- αλλά θεωρώντας τη σχεδόν βέβαιη- την ανακοίνωση για το ξεκλείδωμα της αγοράς, την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, οι έμποροι ετοιμάζονται πυρετωδώς για το click in shop.

Ξεκινάμε αμέσως με εκπτώσεις 50%

 

 μάθετε πώς

  • Πως θα λειτουργεί στην πράξη το click in shop

  • Πως θα γίνονται αλλαγές

  • Πληρωμές και με μετρητά

  • Τι θα γίνει με τα εμπορικά κέντρα

 Διαβάστε περισσότερα »

ήσε το παιχνίδι - με το κλειδί στο χέρι

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ

Λογότυπο οπαπ και ανθρωπάκι πάγκου









PLAY Hanging Spiral διπλής όψεως φωτιζόμενη ειδική κατασκευή και με περιμετρική κοπή laser

ΕΠΙΠΛΩΣΕΙΣ REX ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ

Τραπέζι εσωτερικού χώρου 

75cm x 75cm x 25 mm

Ένα σωστά δομημένο, προσεγμένο και τακτοποιημένο πρακτορείο δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη κατά τη συμμετοχή του στα παιχνίδια.

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ

 Ζήσε το παιχνίδι - με το κλειδί στο χέρι

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ

Η επιχείρηση μας ανανεώνεται, εξελίσσεται και ακολουθεί  την πρόοδο της τεχνολογίας όπου είναι βασικός παράγοντας απαραίτητος για την κάλυψη των σημερινών απαιτήσεων κάθε επαγγελματία.

Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην συμμετέχουμε σε κάθε νέα πρόκληση και κάθε νέα κατασκευή η οποία  απαιτεί προδιαγραφές και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 

 Ας ξεκινήσουμε λοιπόν για να γνωρίσετε τις υπηρεσίες μας
 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ ΟΠΑΠ
 

Eνα βήμα πριν το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Με το lockdown να βρίσκεται σε ισχύ, το βλέμμα ειδικών και κυβέρνησης είναι στραμμένο στη σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνικοοικονομικής ζωής της χώρας, με την Αττική να προκαλεί ανησυχία σχετικά με το επιδημιολογικό της προφίλ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης το μεσημέρι της Πέμπτης επεσήμανε πως τα δεδομένα σήμερα, σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου όταν είχε ανοίξει η αγορά μέσω του click away, είναι πολύ καλύτερα, ενώ σημείωσε πως ένας μήνας lockdown στοιχίζει στη χώρα τρία δισεκατομμύρια ευρώ. 

 
Διαβάστε περισσότερα »

Lockdown και click in shop: Πως θα επαναλειτουργίσουν τα καταστήματα

Τα πάνω – κάτω στις αγορές των καταναλωτών έχει φέρει το lockdown – Περιμένοντας τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο 

Την επόμενη Δευτέρα, στις 18 Ιανουαρίου, έχει προταθεί να ανοίξει με τη μέθοδο του click in shop το λιανεμπόριο και συγκεκριμένα τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας και να αρθεί εν μέρει το lockdown.

Τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών και η πρόθεση της κυβέρνησης να επανέλθει η απαραίτητη ισορροπία στην οικονομική δραστηριότητα φαίνεται πως οδηγούν στην επαναλειτουργία της αγοράς από την ερχόμενη Δευτέρα και το άνοιγμα κάποιων καταστημάτων.   Διαβάστε περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 : Έως 15 Ιανουαρίου η υποβολή των αιτήσεων - Ποιες επιχειρήσεις αφορά

Προθεσμία έως τις 15 Ιανουαρίου έχουν οι δικαιούχοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αφορά επιχειρήσεις που επλήγησαν την περίοδο Σεπτέμβριος ως και Δεκέμβριος 2020 όπως : 

 Διαβάστε περισσότερα »

Lockdown : Τι θα γίνει με τις χειμερινές εκπτώσεις – Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν - Tι είναι το click in shop

Τι ισχύει με τις εκπτώσεις ενόψει της παράτασης του lockdown

Για τις 11 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία στον εμπορικό κόσμο για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορoναϊού.

 

  

μάθετε περισσότερα........

Ακόμη ενα ποτηράκι.......Xημικές ενώσεις του σταφυλιού μπλοκάρουν ένζυμο κλειδί του covid-19

Τι έδειξαν σε εργαστηριακό επίπεδο τα πειράματα των ερευνητών.

Οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στα σταφύλια και το κρασί διαταράσσουν την αναπαραγωγή του ιού

μάθετε περισσότερα........